Artikelfoto

Klimaatbeheersing

Een aangenaam en goed klimaat is noodzakelijk om prettig te wonen of werken.
Door het plaatsen van een WTW (warmte-terug-win) installatie die door, goede ventilatie, behaagelijke warmte en een altijd frisse woning, kunt u een bijdrage leveren aan een goed klimaat in uw woning of bedrijfspand.
Tevens kan een aircontditioning een positieve bijdrage leveren aan een aangenaam klimaat binnen uw woning of bedrijfspand. Dit doormiddel van zijn koelfunctie maar ook door de mogelijkheid van verwarmen, zuiveren, ventileren en ontvochtigen van het klimaat.  

WTW (warmte-terug-win) installatie:

 

Wat houdt een WTW systeem in:

- Warmte die terug gewonnen wordt;
- Een goede ventilatie in de woning;
- Behaagelijke warmte in de woning;
- Altijd een frisse woning
.

Dat terug winnen van de warmte gaat als volgt:

Verse buitenlucht wordt in het WTW systeem opgezogen en opgewarmd. De verwarmde lucht wordt in de woning uitgeblazen. De verwarmde lucht wordt door de kamers heengetrokken naar de afzuigpunten. Via de afzuigpunten, komt de warme lucht terug in de WTW installatie. Hier wordt de warmte uit de lucht ontrokken en verder naar buiten geblazen. 

Doordat de hele dag lucht door de woning wordt getrokken, is er sprake van een optimale/goede ventilatie. Verse lucht in de woning is noodzakelijk om schimmels en andere onaangenaamheden te voorkomen. Vroeger werden de ramen van de woning open gezet met als doel verse lucht de woning in te brengen. Bij het Warmte Terug Win Systeem is dit verleden tijd, u heeft namelijk de hele dag verse lucht in uw woning.

Doordat er de hele dag verse lucht, voorverwarmt door de woning wordt getransporteerd, is de woning veel droger dan vroeger. Door de drogere lucht voelt het behaaglijker aan in de woning.

Tot slot wordt er ook nog eens gedurende de gehele dag heel rustig verse lucht van buitenaf door de woning geblazen waardoor deze optimaal wordt geventileerd. Resultaat "altijd een frisse woning!"

 

Airconditioning

 

Airconditioning is natuurlijk de oplossing in die periodes dat de temperaturen flink kunnen oplopen. Uw woning of bedrijfspand wordt dan heerlijk gekoelt. Maar minstens zo belangrijk als de koelfunctie is het verwarmen, zuiveren, ventileren en ontvochtigen van het klimaat in uw woning of bedrijfsruimte. Door deze veelzijdigheid van de moderne airconditioning-systemen wordt het klimaat en daarmee het leven binnenshuis nog aangenamer.

Met een  airconditioning krijgt u een perfecte op uw eigen wensen ingestelde temperatuur, zuiverheid, ventilatie en luchtvochtigheid in uw woning of bedrijfsruimte. U profiteert echt het hele jaar van een optimaal klimaat en comfort.