Artikelfoto

Duurzame energie

Door een groeiend milieubewustzijn en de wens om op termijn kosten te besparen door terugwinning van energie of het gebruik van natuurlijke energiebronnen neemt de vraag naar o.a. photovoltaische panelen (PV-panelen), zonneboilersystemen, aard- en luchtwarmtepompsystemen, lage temperatuurinstallaties (LTV) of warmte-terugwininstallaties (WTW) enorm toe.


Zonneboiler 

 

Nefit Solar Zonneboiler

Een uitstekende investering voor zowel het milieu als uw portemonnee is de Nefit Solar Zonneboiler. Een systeem dat een betaalbare prijs combineert met een aantrekkelijk design en een uitzonderlijke hoge opbrengst. Tot 60% van het warme tapwater wordt gratis verwarmd door de zon. Dat is bijna pure winst op de energierekening, want Nefit maakt gebruik van een uniek systeem waarbij een zware pomp niet nodig is. De Solarline is bovendien van degelijke Nefit-kwaliteit en ongeëvenaard in plaatsingsmogelijkheden en montagegemak.

 

De voordelen

 • Energiebesparing: een gemiddelde besparing van 50 tot 60 % op het totale warmwatergebruik gedurende het gehele jaar.
 • Warmwatercomfort: de warmwater hoeveelheid kan omhoog gaan (een hardere straal onder de douche)
 • Hoger energielabel: huizen krijgen in de toekomst een energielabel, en huizen met zonneboilers krijgen een hoger energielabel. Deze huizen verkopen beter of kunnen meer geld opbrengen.
 • Praktische installatie: de Nefit Solarline Zonneboiler is een continu gevuld systeem, hierdoor is hij overal in huis te plaatsen (geen terugloopvat, zoals bij andere fabrikanten, bij vorst loopt het zonnepaneel dan leeg). Bovendien werkt dit systeem ook in de winter als het vriest en de zon wel schijnt.
 • Talloze opstellingsmogelijkheden: de zonneboiler is bijna overal te monteren (platdak, pannendak, gevel), rekening houdend met de zon.

 

Zonnepanelen

 

CentroSolar zonnestroomsystemen

Met een CentroSolar zonnestroomsystemen kunt u zelf uw eigen duurzame energie opwekken.

Belangrijkste voordelen

 • Echt groene stroom
 • Lagere energienota
 • Compleet pakket van Nefit, dus geen losse componenten
 • Hoogwaardige panelen (EU) met TÜV-keurmerk
 • Aantoonbaar hoge opbrengst met 26 jaar garantie
 • 5 jaar systeemgarantie mogelijk
 • Voor schuin dak of plat dak

http://www.nefit.nl/

Warmtepompen

Een warmtepomp is een energiezuinig apparaat dat warmte aan de omgeving onttrekt en omzet in bruikbare warmte voor het leveren van verwarming en warmtapwater.

De werking van warmtepompen is feitelijk gebaseerd op die van een koelkast. Zoals een koelkast een koudemiddel als ‘transportmiddel’ gebruikt om warmte aan de koelruimte te onttrekken, zo onttrekt een warmtepomp met behulp van een mengsel van water en een milieuvriendelijk antivriesmiddel laagwaardige warmte aan de aardbodem, (oppervlakte)water, (ventilatie)lucht of afvalwarmte. 

Een warmtepomp is zodanig ontworpen dat deze een maximale warmte kan leveren met een minimale opname van energie uit fossiele brandstoffen. Het rendement van warmtepompen kan onder de juiste condities wel oplopen tot 60%. Dit betekent dat een warmtepomp met 1 kW elektrische energie maar liefst 6 kW aan warmte kan leveren. Het hoogste rendement wordt bereikt wanneer de temperatuur van de bron hoog is en voor verwarming gebruik kan worden gemaakt van een zogenaamd Laag Temperatuur Systeem, zoals vloer- en wandverwarming in combinatie met een warmtepomp.  

Naast verwarmen kunnen diverse warmtepompen ook koelen en warmtapwater leveren. Kiest u voor een warmtepomp met passieve koeling, dan kunt u het hele jaar door genieten van een comfortabel binnenklimaat. (bron http://www.nibenl.eu/)

 

Wij werken met NIBE warmtepompen. Op http://www.nibenl.eu/Producten/Warmtepompen/ vindt u alle soorten warmtepompen.

 

De ontwikkeling en omzet van warmtepompen gaat in een snel tempo. Een warmtepompsysteem is een vrij eenvoudig systeem, mits er een goed ontwerp met de juiste berekeningen zijn gemaakt en het systeem goed wordt geinstalleerd.  Laat u hierin goed adviseren en ga voor de complete installatie.  

 

Voor verdere informatie over klimaatbeheersing en duurzame energie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

        

3061
warmtepomp